top of page

Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου στο Κάιρο.

Πρόγραμμα Θυρανοιξίων Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου στο Κάιρο

26-30 Σεπτεμβρίου, 2019


Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου Ιουνίου, 2019

13:00 Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Αθήνας με την πτήση των Αιγυπτιακών αερογραμμών MS 748 και άφιξη στο Κάιρο στις 13:50.

Με την άφιξή σας στο αεροδρόμιο του Καΐρου, θα σας υποδεχτεί ο εκπρόσωπος της Nascotours ο οποίος θα σας προμηθεύσει με τη θεώρηση εισόδου (visa).


Αναχώρηση από το αεροδρόμιο και μεταφορά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στο παλιό Κάιρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Margirgis και ανήκει στο Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής.

Πρόκειται για μια ροτόντα με διάμετρο 27 μέτρων στη βάση και 13 στο θόλο, ενώ το συνολικό της ύψος είναι 22μ. Χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα πάνω στα ερείπια μιας προγενέστερης εκκλησίας. Οι τοιχογραφίες έχουν φιλοτεχνηθεί από τον διάσημο Έλληνα ζωγράφο Παρθένη. Η μικρή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που υπήρχε καταστράφηκε από πυρκαγιά, καθώς και τα ξύλινα πατώματα του Πύργου.
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, 2019

Πρωινό στο ξενοδοχείο

Αναχώρηση για την περιοχή της Γκίζα όπου θα επισκεφτούμε τις περίφημες πυραμίδες και τη Σφίγγα που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το κέντρο του Καΐρου.

Ένα από τα εφτά θαύματα του αρχαίου κόσμου η Πυραμίδα του Χέοπα χτίστηκε κατά την διάρκεια της τέταρτης δυναστείας των Αιγυπτίων ως τάφος του Φαραώ Χέοπα. Δίπλα της βρίσκονται οι άλλες δυο μεγάλες πυραμίδες της ίδιας δυναστείας, του Χεφρήνου και του Μυκερίνου.
Η Σφίγγα, το αρχαιότερο γνωστό άγαλμα μνημειακού τύπου, αποτελεί το μεγαλύτερο μονολιθικό άγαλμα στον κόσμο. Θεωρείται ότι κτίστηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους του Παλαιού Βασιλείου, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ Χεφρήνου (2558 - 2532 π.Χ.)

Η περιήγησή μας στην αρχαία Αίγυπτο, θα ολοκληρωθεί με μια επίσκεψη στο Αιγυπτιακό αρχαιολογικό μουσείο όπου φιλοξενείται η μεγαλύτερη και πλουσιότερη συλλογή Φαραωνικών Αρχαιοτήτων και οι θησαυροί του βασιλιά Τουτανχαμών.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο.


17:30 Μεταφορά στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου για την τελετή του εσπερινού.

Μετά την ολοκλήρωση του εσπερινού θα παρακολουθήσουμε τη συναυλία που θα παρατεθεί στον αυλόγυρο του ναού.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 2019


Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την τελετή των Θυρανοιξίων του Αγίου Κωνσταντίνου.Ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης βρίσκεται στη συνοικία Bulaq. Χτίστηκε με τις μικρές και μεγάλες δωρεές των ομογενών που ευημερούσαν και στήριζαν πρόθυμα όλα τα έργα της Ελληνικής Κοινότητας. Ο θεμέλιος λίθος μπήκε το 1906 και ολοκληρώθηκε από τον Νέστορα Τσανακλή. Ήταν τα χρόνια της κορυφαίας ανάπτυξης της Ελληνικής Παροικίας και στα εγκαίνια του ναού το 1914, συγκεντρώθηκε ένα τεράστιο πλήθος που γέμισε ασφυκτικά το λαμπρό οικοδόμημα, τον αυλόγυρο και τους γύρω δρόμους. Το εσωτερικό του Ναού είναι Eλληνοβυζαντινού ρυθμού.


Θα ακολουθήσει κέρασμα στον αυλόγυρο του Ιερού ναού προσφορά της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.


Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, 2019


Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια περιήγηση στην παλαιά πρωτεύουσα της Αιγύπτου, την Αλεξάνδρεια.Θα επισκεφτούμε την Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας – Bibliotheca Alexandrina – ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του 21ου αιώνα που αποδίδει την κληρονομιά του παρελθόντος και την αναβίωση μιας πολιτισμικής ακτινοβολίας που αγγίζει και τις πιο μακρινές γωνιές του κόσμου. Είναι χτισμένη στην περιοχή που βρισκόταν η σπουδαία αρχαία Βιβλιοθήκη η οποία αποτελούσε τη μεγαλύτερη κιβωτό γνώσης του αρχαίου κόσμου. Ένα κέντρο πνευματικών θησαυρών και έργων ανεκτίμητης αξίας που στην πλειοψηφία τους καταστράφηκαν αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.


Η περιήγησή μας συνεχίζεται στην κατοικία του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, το μέρος που έζησε και δημιούργησε τα υπέροχα έργα του ο μεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής ενώ ολοκληρώνεται με την επίσκεψή μας στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής, το Ελληνικό τετράγωνο και το Ελληνικό νεκροταφείο το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως υπαίθριο μουσείο νεοκλασικής γλυπτικής.


Η επιστροφή μας στο Κάιρο ολοκληρώνεται τις πρώτες βραδινές ώρες.

Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, 2019

Πρωινό στο ξενοδοχείο και check out.

06:00 Μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου για την πτήση των Αιγυπτιακών αερογραμμών MS 747 στις 09:00 με προορισμό την Αθήνα και άφιξη στις 12:00.


Κόστος κατά άτομο σε δίκλινο: 680€

Επιβάρυνση μονόκλινου: 195€

Οι παραπάνω υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

• Αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή με Egypt Air

• 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Steigenberger Tahrir 4*

• Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο με κλιματιζόμενα λεωφορεία

• Γεύμα στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου στις 26/09

• Ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο συμπεριλαμβανομένων εισιτηρίων εισόδων και ελληνόφωνου ξεναγού στις 27/09

• Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια συμπεριλαμβανομένων εισιτηρίων εισόδων και ελληνόφωνου ξεναγού στις 29/09

• Θεώρηση εισόδου – Visa


Για τη συμμετοχή σας στο ταξίδι, απαραίτητη προϋπόθεση είναι, να έχετε διαβατήριο σε 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής.

bottom of page